recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل الشريك أو البريوش

سلوي علي محمد
الصفحة الرئيسية




الشريك أو البريوش


المقادير..

نصف كيلو دقيق 

نصف كوب زيت

نصف كوب سكر خشن

بيضه

م كبيرة خميرة ,, رجاء اختبارها قبل الأستخدام
,,,
لبن "حليب"دافىء للعجن

..للوجه :_ بيضه-سكر حبيباته ناعمة ميبقاش بودرة
-سمسم


نعجن كل المقادير علي بعض كويس اوى حتي تتكون عجينة لا تلتصق باليد ونغطي عليها ونتركها تختمر بمكان دافيء

نتركها تخمر ثم اهبطها وهكذا ثلاث اواربع مرات والافضل 4 مرات ..كل ما تخمر اهبطها واغطيها تخمر تاني 
....والسبب ..عشان كده بيخليها هشه جداااا

اخذ قطعه عجينة صغيرة اكبر بقليل من حجم الليمون الكبيرة وافردها ع شكل حبل صغير والفه حولين نفسه بشكل حلزوني او تعمليها ضفيرة او فيونكة او قرصة مضفرة ..بالشكل اللي تحبيه . 

ادهنها بالبيض وارش سكر وقرفة وممكن تخلي نصف المقدار بسكر والنص التاني من غيره وادخلها الفرن مش بتاخد وقت كتير ع درجه 200
ملحوظة هامة .. نغطي البريوش فور خروجة من الفرن بفوطة حتى يضل طري 

وصحتين وهنا مع @@@ سلوى و ليالى @@@

google-playkhamsatmostaqltradent