الشريك أو البريوش
المقادير..
نصف كيلو دقيق
نصف كوب زيت
نصف كوب سكر خشن
بيضه
م كبيرة خميرة ,, رجاء اختبارها قبل الأستخدام
,,,
لبن "حليب"دافىء للعجن
..للوجه :_ بيضه-سكر حبيباته ناعمة ميبقاش بودرة
-سمسم
نعجن كل المقادير علي بعض كويس اوى حتي تتكون عجينة لا تلتصق باليد ونغطي عليها ونتركها تختمر بمكان دافيء
نتركها تخمر ثم اهبطها وهكذا ثلاث اواربع مرات والافضل 4 مرات ..كل ما تخمر اهبطها واغطيها تخمر تاني
....والسبب ..عشان كده بيخليها هشه جداااا
اخذ قطعه عجينة صغيرة اكبر بقليل من حجم الليمون الكبيرة وافردها ع شكل حبل صغير والفه حولين نفسه بشكل حلزوني او تعمليها ضفيرة او فيونكة او قرصة مضفرة ..بالشكل اللي تحبيه .
ادهنها بالبيض وارش سكر وقرفة وممكن تخلي نصف المقدار بسكر والنص التاني من غيره وادخلها الفرن مش بتاخد وقت كتير ع درجه 200
ملحوظة هامة .. نغطي البريوش فور خروجة من الفرن بفوطة حتى يضل طري
وصحتين وهنا مع @@@ سلوى و ليالى @@@