recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل الفطير المشلتت بطريقة ليالى

سلوي علي محمد
الصفحة الرئيسية






لفطير المشلتت بطريقة ليالى ...
المقادير ... 4 كاسة دقيق .. م ك ملح ... م ك سكر ممكن اكتر حسب الرغبة ... م ك بيكنج بودر ..حوالى كوب ونصف ماء دافى
... سمن على زيت ... قشدة .. لفرد الفطير
المقادير الجافة على بعض ... تخلط كويس .. ننزل بالمية السخنة شوي شوية مع العجن بكلتا الايدين .. نضيف الماء حسب حاجة العجين ونعجن تانى بكلتا الايدين .. كأنك بتتخانقى مع العجينة هههههه مده لا تقل عن عشر دقائق
ندهن الرخامه زيت ... نقطع العجينة كور حسب الحجم وندهنها بالزيت كويس اوى
نتركها مدة ساعتين ع الاقل ترتاح مع تغطيتها الطريقة ..
ادهنى الرخامة زيت وزبدة مع بعض وافردى اول واحدة من العجين وادهنبها تانى سمن وزيت وافردى وشدى الفطيرة بأيدك احد ما تكون شفافة وطبقى زى الصورة وبعدين شليها على جنب وافردى القطعة التانية وادهنيها برضوو سمن على زيت وحطى عليها اول واحدة وهكذا لحد ما تخلصى واخر واحده تحطى فيهم الباقى وتقفليها عليهم وبعدين تحطى فى الصينية زيت على زبدة وعليها الفطيرة وتفرديها بأيدك جوا الصينية وعلى البوتوجاز على عين صغيرة اول ما تسخن وطى النار وغطى لحد ما تستوى من تحت واقلبيها ع الوش التانى بنفس الطريقة .. ممكن تدهنى الوش قشطه اول ما يطلع وهو سخن او ترشى الوجه حليب خفيف او قشدة وهو سخن وتغطيه ..
كل فطيرة بتتكون من اربع وحدات ممكن تزوديها حسب الرغبة.
وصحتين وهنا مع@@@ سلوى و ليالي
google-playkhamsatmostaqltradent