سويسرول بالشوكولا
المقادير :
كوب دقيق (ولو عاوزيينة سويسرول شوكولاتة يبقى نشيل ملعقتين كبار دقيق ونضع ملعقتين كاكاو )
4 بيضات بحراراة الغرفة
رشة ملح
ربع ملعقة خل
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
فانيليا
كوب الاربع سكر بودر او سكر ناعم
الطريقة
نفصل الصفار عن البياض
يضرب الصفار مع الفانيليا الى يفتح لونه ويعلا جدا
يوضع الدقيق والبيكنج بودر معا ولو حنستخدم كاكاو ينخل الجميع ثلاث مرات جيدا
ننزل بالدقيق ع خليط الصفار ملعقه ملعقه مع الخلط الخفيف حتى انتهاء كمية الدقيق وتجانس الجميع جيدا
نضع الخل والملح ع البياض ويضرب بالمضرب الكهربى مع اضافة السكر شوية شوية مع الضرب حتى يصبح مثل الثلج ويتكون المنقار عند رفع المضرب
الخل هنا بديل للمحسن
هنزل بالبياض ع خليط الدقيق ملعقة ملعقة ونقلب من تحت لفوق لحد ما يتجانس جيدا مع المحافظه ع الهواء داخل الكيكة
نبطن صينية بورق زبدة فى صينية مقاسها 30*40 حتى يكون حجم الكيكه مناسب ومش عالية حتى لا تتكسر عند اللف ودى نقطه مهمه جداوندهنه ب زيت خفيف
بخبز فى فرن ع حرارة 180 لمدة 10 دقائق فى الرف الاوسط د ونختبرة بالسكينة
نقلبه على ورق زبده مرشوش سكر بودروهو سحن بسرعة على رخامة ونغطية بوفوطة لمدة خمس دقايق
نلف السويسرول زى الرول بورق الزبدة علشان لمايبرد نفكة براحة ونبتدى نحشية ونلفة ميتكسرش لانة خد وضع الرول
نغلفوا بكيس وندخلوا التلاجة ساعة ونرجع نطلعوا من التلاجه
نفرد السويسرول براحة ونفك ورق الزبدة بيكون طرى وسهل جدا ومش بيتكسر خالص
نحشيه بالكريمه وممكن بعض الفواكه ونرجع نلفه تانى
توضع طبقة من الكريمة فوق السويسرول ثم كمية من الشوكولا الخام المبروشة
ونرجعه الثلاجه ونقطعه ثم يقطع حلقات سميكة او حسب الرغبة
وصحتين وهنا مع @@@ ليالي @@