


القرص الفلاحى الطرية
المـــقـــاديــ ــر
كيلو الدقيق
ربع كيلو سمنه بلدى سايحة او زبده صفرا فنجان زيت
نص كوب سمسم
معلقتين كبار خميرة
2 م ك سكر
وبعجن بلبن راايب
سمسم لتزين الوجه
الطــــريقـــــ ة
اولا بخلط الدقيق بالسمنة الساخنة وليست المقدوحة انا بعجن فى العجانه بس حقولك كأنكم هتعجنى على ايديك بتبسى السمنة فى الدقيق كويس
وبعدين بتضيفى الخميره والسكر والسمسم وبعدين الرايب
وتفضلى تعجنى كويس لحد ما العجينة تتلم كويس ومتلزقش فى ايديك تترك العجينة تختمر فى مكان دافى حتى يتضاعف حجمها نقطعها كور حسب الحجم المطلوب
نبططها براحة اليد بارتفاع ا سم
نرش السمسم ع الوجه
ترص ف الصوانى وتترك مره اخرى ترتاح ربع ساعه ف مكان دافى برضووووووو
وندخلها فرن حامى انا فرنى كهربه
بشغله على درجة حرارة 250 وبشغل من تحت فى الاول وبعد او خمس دقايق بشغل من فوق وبتاخد كلها على بعضها تقريبا من 12 دقيقه ل 15 دقيقه تغطى فور خروجها من الفرن بفوطه لأمتصاص البخار وحتى لا تيبس الفطاير
وصحتين وهنا مع @@@ ليالى @@@